2013 Newroz Programı

Unknown | 16:31 | 1 yorum

2013 iller newroz programı

Kürtler Mart ayının başlaması ile birlikte 2013 Newroz kutlamalarına hazırlanırken, kutlamaların detayları da netleşmeye başladı.





Bu sene yapılacak olan Newroz kutlamaları “Öcalan’a özgürlük Kürtlere statü” şiarı ile yapılacak. 17-21 Mart tarihleri arasında yapılacak Newroz kutlamalarından final mitingi ise 21 Mart günü Diyarbakır’da yapılacak. 

BDP’nin geçtiğimiz gün yaptığı PM ve MYK toplantılarında bu yılki Newroz planlamaları da ele alındı. Planlamalar kapsamında İmralı’da PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın başlattığı sürecin Newroz kutlamaları ile bir üst boyuta taşınması kararlaştırılırken, 2013 Newrozu'nun şiarı ise “Sayın Öcalan’a özgürlük Kürdlere statü” olarak belirlendi. BDP Genel Merkezi de planlamaya ilişkin illere genelge yolladı. Newroz çalışmaları kapsamında ayrıca aralarından milletvekillerinin de olduğu 4 kişilik komisyon oluşturuldu. Bu komisyon teknik faaliyetlerin yanı sıra Newroz kutlamalarının kitlesel geçmesi için çalışmaları örgütleyecek.

Final mitingi Diyarbakır’da 

Bu yılki Newroz kutlamaları 17-21 Mart tarihleri arasında yapılacak. 21 Mart günü ise sadece Diyarbakır’da Newroz kutlaması olacak. Bu aynı zamanda final mitingi olarak düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında 45 yerde Newroz etkinliği yapılması planlandı. 17 Mart günü Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Antep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Tekirdağ, Van, Ceylanpınar, İskenderun, Milas, Silvan’da, 18 Mart günü Bingöl, Dersim, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Ergani, Kızıltepe, Lice’de; 19 Mart günü Ağrı, Batman, Bitlis, Erzurum, Mardin, Urfa, Bismil, Pazarcık’ta, 20 Mart günü ise Adıyaman, Elazığ, Malatya, Siirt, Doğubeyazıt, Elbistan, Silopi, Tatvan, Yüksekova’da Newroz kutlamaları yapılacak. 21 Mart günü ise Diyarbakır’da Newroz kutlamalarının finali olacak. 

Kutlamalar öncesi halk toplantıları yapılacak

İller kendi bulundukları bölgelerde Newroz etkinliklerinin seyrini planladıktan sonra oluşturulan komisyon başvurular ve Newroz’lara katılacak milletvekillerini belirleyecek. Ayrıca Newroz için belirlenen ana şiar mitinglerin yapılacağı yerlerde bulunan platformlara asılacak. Kutlamalara ilişkin hazırlanacak döviz ve pankartlarda da Kürtlerin talepleri yer alacak. İllerde oluşturulacak tertip komiteleri de belirlenen tarihler için 7 gün içinde mülki amirlere başvuruda bulunacaklar. HDK’nin örgütlü olduğu illerde ise HDK adına tertip komitelerine katılım sağlanacak. Ayrıca Newroz öncesinde bölgelerde halk toplantıları ve açıklamalar ile çağrılar yapılması planlandı. 







Category : , , , , , , , , ,

1 yorum :

  1. PROGRAMINIZI SEVEREK İZLİYORUZ TAKİP EDİYORUZ HALKA KARŞI DÜRÜST OLDUĞUNUZ İÇİN AYRICA TEBRİK VE TEŞEKKÜR EDİYORUM

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.